En liten utflykt till historiska platser i Östergötland. ”Resan Inuti”

Igår den 2 januari 2014 tog min hustru och jag en biltur upp till Östergötland för att hälsa på vänner i Motala. Vi åkte iväg redan på morgonen för att även hinna med att se omkring och fotografera lite på vägen dit. Foto är nämligen mitt andra intresse vid sidan av släktforskningen. Precis som det står i rubriken till min blogg så kommer den handla om lite annat också. Men den här gången så är det i vart fall starkt förknippat med svensk historia. Vi startade nämligen med ett stopp vid Alvastra klosterruin vid foten av Omberg. Det var en mulen dag men ett jämt och fint ljus för fotografering. Jag har tagit bilder här förut men den här gången känner jag mig lite extra nöjd med resultatet. Sedan fortsatte vi upp till Motala och även här gick vi en promenad i områden förknippade med den svenska historien. Vi gick bredvid Göta Kanal ut till Motala Verkstad och givetvis så var kameran med på även denna lilla promenadturen.

DSC_9342

Jag har satt ihop ett litet bildspel så att även ni ska kunna hänga med och få se och ta del av några platser som utgör en viktig del av den svenska historien. Som musik har jag valt en sång som framförs av min dotter Emelie Wåhlin och den heter ”RESAN INUTI”. Den är skriven av Rasmus Eriksson, som var med i finalen av Talang 2011 på TV4 med sin eget skrivna Countrymusik, och den här sången har han skrivit till och för Emelie.

Jag måste säga att jag riktigt älskar texten till den här sången. Den beskriver tankar som jag tror att många kan känna igen sig i och som faktiskt också kan förknippats lite av anledningen till varför man släktforskar…  I högerspalten på min blogg finns en liten musikspelare om du, efter att ha tittat på på bildspelet nedan, vill höra mera sång av Emelie.

”I hela vårt liv, har en resa gjorts – Resan Inuti”

Här har ni bildspelet med bilder från igår och som det bara tar 1 min och 41 sec att titta på.:

Önskar er alla en god fortsättning på det nya året

Dick Wåhlin

PS Nästa blogginlägg kommer att handla om ett nytt levnadsöde från min släktforskning.

6 tankar på “En liten utflykt till historiska platser i Östergötland. ”Resan Inuti”

    • Kul att du också gillar den sången också Mikael, den tillhör en av mina absoluta favoriter i Emelies repertoar.
      Trevligt att du kikade in i min blogg och att du dessutom tog dig tid till att kommentera.
      Välkommen tillbaka närhelst du har tid och lust 😉

      Dick W.

      Gilla

Lämna en kommentar